Chameleon 64 (FPGA

From Retropedia
Jump to: navigation, search

Chameleon 64 aka. Turbo Chameleon 64

Är en Cartridge med multipla funktioner, likt 1541 Ultimate har den en massa inställningar och annat. Den stödjer mycket men inte fult lika kompatibel som 1541 Ultimate, då det gälöler 1541 Emulationen. Men du kan köra den i standalone läge och även koppla den till en standalone expansion, som ger dig 4st joystick portar samt möjlighet att koppla till ett Amiga 500 Tangentbord eller C64:a Tangentbord.

Du kan köra köra Cartridgen i en riktig C64:a och köra den som en vanlig Cartridge disk emulerare och andvända alla funktioner på den.

Lite om kort om funktioner och emuleringen i den:

Sid Emuleringen är 6581 och 8580 är rätt okaj och man kan emulera dual sid på den och välja stereo och mono ovh det låter förvånansvärt bra.

1541 Emuleringen finns dära men är inte den bästa men likt SD2IEC så det är mera än godkänt skulle jag säga.

Cart Emuleringen är lite olika Cartridges typ Action Replay etc. du kan mounta flera olika och välja i menyn även spel och annat som EasyFlash typ.

Video porten och köra VGA, vissa har gnällt att det rycker och har sig med denna cartridge, klart om man kör ett PAL spel och tar ut det i 60Hz eller 72Hxz eller något liknande att det kommer rycka, kör min i 800x600@50Hz och sedan enablat VidII funktioner och fått en bra bild med fina färger och mjuk scrolling på en Dell2001FP skärm.

Sedan kan man välja köra olika Core's i den med och här kommer det som är det roliga. Du kan Emulera en Minimig i den med och köra en OCS/ECS maskin Amiga tex. PCEngine, MSX och Atari kärnor och emulera flera olika maskiner (FPGA är underbart!)

Kommer updatera med bilder och mera info senare.