FAQ:ftp.retrodatorer.se

From Retropedia
Jump to: navigation, search

Samlad information om ftp.retrodatorer.se[edit]

 1. Om du inte vet hur FTP fungerar - läs på först.
 2. Anslut till ftp.retrodatorer.se
 3. Logga in med sedvanligt anonymt konto (anonymous).
 4. Ange din e-postadress som lösenord. Denna loggas ej.
 5. Använd PASSIV FTP. Servern använder TCP-port 5555-5566 för passiv FTP, kontrollera med din internetleverantör om de portarna är spärrade INNAN du klagar på att du inte kommer fram.
 6. Servern kräver att din IP-adress på control- och data-anslutningen matchar varandra. Om du sitter med en internetleverantör som maskerar din IP-adress ut på internet så kan detta vara ett problem.
 7. Slå av din brandvägg i din dator om du inte kan ansluta. Innan du klagar på att du inte kommer fram - testa att koppla upp dig mot ftp.sunet.se.
 8. Se till att TLS/SSL är AVSLAGET. Försök inte ansluta med SFTP eller annat utan kör vanlig FTP över port 21.
 9. Använd en riktig FTP-klient. Använd INTE din webbläsare (och i synnerhet inte IE och Chrome som automatiskt matar in användarnamnet "anonymous" vilket alltså är fel vilket leder till att du blir utelåst). Mac-användare ska INTE använda Finder:s egna FTP-klient - den suger getpung.
 10. Om du får fel 550 och inte får komma in (ni är en 3-4 stycken), kontakta mig så får jag felsöka. Ingen har spärrat dig med flit, och ingen sitter vid servern och fnissande låser just dig ute.
 11. Försöker du logga in som "ftp" eller "anonymous" flera gånger kommer du bli bannad. Anonym FTP är inte öppet (se punkt 3). Utelåsningen sitter i en timme och slår igång efter tio misslyckade inloggningsförsök.